Hoezo moeilijke gasten?!

 

De Academische Werkplaats bij De Nieuwe Kans is een geformaliseerde, langdurige samenwerkingsrelatie tussen voorzieningen voor jongeren in Rotterdam, de Rotterdamse Stichting De Verre Bergen en de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie Amsterdam UMC, locatie VUmc.

Academische Werkplaats bij De Nieuwe Kans

De Academische Werkplaats bij De Nieuwe Kans is een geformaliseerde, langdurige samenwerkingsrelatie tussen de praktijkinstelling De Nieuwe Kans in Rotterdam, de Rotterdamse Stichting De Verre Bergen en de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie van het VU Medisch Centrum in Amsterdam. AW-DNK bestaat sinds 1 oktober 2012. 

Het belangrijkste doel van AW-DNK is om wetenschappelijk onderzoek te doen onder jongvolwassen mannen (18-27 jaar) met een justitiële en anderszins (multi)problematische achtergrond. De drie onderzoekslijnen van AW-DNK vatten we samen onder het acroniem H.E.T. onderzoek (Hersenen, Traject en Effect). Klik hier voor meer informatie. 
 

Stichting De Verre Bergen 

Stichting De Verre Bergen heeft kennis en kapitaal voor gedurfde ideeën. We zijn een filantropische organisatie die zich sinds 2011 inzet voor een sterker en beter Rotterdam. We werken samen met allerlei initiatiefnemers om programma’s te ontwikkelen, uit te voeren en op effectiviteit te onderzoeken. Deze initiatieven hebben met elkaar gemeen dat ze op een vernieuwende manier maatschappelijke vraagstukken aanpakken.

Onafhankelijk

Het fonds van Stichting De Verre Bergen bestaat uit privaat geld van een Rotterdamse ondernemersfamilie die iets wil doen voor de stad en haar bewoners. Die achtergrond maakt ons onafhankelijk van donateurs of de overheid. Wij hebben nadrukkelijk de wens en de ruimte om te experimenteren. Wij hanteren hierin een zakelijke aanpak door het efficiënt en effectief investeren van het beschikbare kapitaal dat wij beschikbaar stellen en het meten van de resultaten. Klik hier voor meer informatie.